online website builder

Oszlop, állvány készítése 

Mobirise

Itatóhoz, dagonyához elegendő egy-két, esetleg három napelem, Ennek felerősítéséhez az oszlop tűnik egy jó megoldásnak, A szereléshez mi iegy általunk kifejlesztett csőrlőt használunk, ezért a cső vége nyitott marad! Maga az eljárás: venni kell egy 3 colos 6 méteres acélcsövet, , ez 89 mm átmérőjű. Legjobb, ha horganyzottat veszünk, nem kell festeni. A kút közelében - ideálisan 1-3 méterre egy 150 mm átmérőjű földfúróval lefúrunk 1,5 méterre, a lyuk környékét kitányérozzuk, kb 10-15 cm mélyen. A kútfúró is megcsinálja esetenként, kérdezzük meg!
Majd az oszlopot a lyukba állitva közepesen folyós betonnal csömöszölve kiöntjük. A lyuk tetején a tányért feltöltjük keményebb keveréssel. Egy hét múlva mászható és tart

Mobirise

 A másik lehetőség  a négy-hatlábas állvány, a napelem számától függően. Átlagos napelemméret 1670x995 mm, sajnos még azonos gyártó esaetén  is  van 4-5 mm  eltérés, legjobb,  ha az elvitt  napelemekhez  méretezzük, próbáljuk. A dőlésszög 40 fok  legyen, ez tavasztól őszig jó. Egész  éves üzemre 47 fok a  megfelelőbb. A napelemeket M8-as csavarokkal  rögzítjük, felhasználva  akár a  napelem  furatait, de  meg  is  fúrhatjuk óvatosan a keretet. Ennek a  változatnak előnye, hogy akár egy  ember  is  felszerelheti  egy  létrával a napelemeket, Ha  a  tartóállványt a  kút  fölé építjük, az  védve lesz az állatoktól.